Plnky a poťahové materiály

Korpus a plnka

Torta má samozrejme krásne vyzerať a chutiť, ale aby ozaj skvele vyzerala aj keď ju nakrájate a podávate..... musí byť kontrast medzi korpusom a plnkou. Osvedčila sa kombinácia kakaového korpusu s jogurtovou plnkou a lesným ovocím, nielenže skvele chutí, je šťavnatá ale vyzerá úžasne aj na taniery....

Druhou variantou je opak, biely korpus a čokoládová plnka :) veľmi sladkú chuť, môžete vyvážiť lesným ovocím, či lekvárom :)

Poťahové materiály

Poťahové materiály sú na výber 2, a to buď cukrová hmota, s ktorou sa úžasne modeluje, ale vačšinou sa nezje, preto je tu aj druhá varianta a to marcipán. Veľkou výhodou je skvelá chuť, nedostatkom je, že pomocou marcipánu nikdy nedosiahneme snehobiely poťah a nevýhodou je trochu ťahšia práca s marcipánom a cena. Používam 40% marcipán Dr. Oetkar, ktorého cena je približne do 3 EUR ale na potiahnutie 2 poschodovej torty sa použije aj 5 balení, ALE...... chuť je neprekonateľná, božská....  :)